Seglinge PRE

Alla inlägg under augusti 2009

Av Marianne - 16 augusti 2009 18:16

Jag måste bara tala om att den vackra hästen på sidorna här är Sevillano.

Den bakgrundsbilden är jag rätt nöjd med :)

ANNONS
Av Marianne - 16 augusti 2009 15:01

I går var Johanna och jag på besök på Gesta Gård, hos Agneta Berg, som hade öppet hus och visade massor med fina PRE-er. Många av dom var till salu. Ett ungsto, Fresa CA 3 år gammal, hade helt fantastiska rörelser. Om Agneta kommer med henne till Championatet blir det tufft att slå henne när det gäller bästa rörelser i alla fall. Hennes mamma fanns också där och hon rörde sig också helt otroligt. Bild på Fresa nedan. En unghingst Bregoso CA också 3 år imponerade med sitt coola temperament. Han var nyligen inriden och användes som voltigehäst!!! Han såg helt nöjd ut med en ryttare som satt bakochfram och som stod på ryggen. Vi kunde tyvärr inte stanna och se hela uppvisningen men vi såg lite av Juan Antonio Martinez som red två hingstar. Jättesnyggt. Man blir aldrig mätt på att se PRE-er.


ANNONS
Av Marianne - 10 augusti 2009 21:49

I dag fick Carrera komma in och bli ompysslad i stallet. Borstad och manen klippt och lite på svansen. Hon fick bekanta sig med klippmaskinen, men det var nog inte riktigt läge att klippa med den ännu, så det fick bli saxen.

Sedan satte jag på henne visningsgrimman med kedja. Otäckt! Men hon är ganska tuff så det går fort att vänja henne vid nya och lite skrämmande saker. Så gick vi till ridhuset och repeterade skritten, longering och trav.

Hon var lite spänd på grund av kedjan, men hon gjorde vad hon skulle.

Longeringen fungerar jättebra nu. Ställa upp sig och stå still går också bra.

Sedan får vi öva tills det ser snyggt ut också. Efteråt fick hon springa lite helt lös också. Skönt tyckte hon, men när hon tyckte att hon var klar gick hon till ridhusdörren och ville gå ut.

Av Marianne - 10 augusti 2009 21:35

I går fick Jubon (som ägs av Åsa Lindwall) och Sevillano jobba lite i ridhuset. Linda som äger Duro var här och red pappa Sevillano för andra gången. Han är rund om magen och lite slö i värmen. Åsa jobbade med Jubon från marken. Han är på gång att ridas in nu. Linda fick känna på honom också.

Av Marianne - 5 augusti 2009 19:41

Intresset för rasen växer stadigt. Jag har fått flera mail och tel.samtal från sådana som är intresserade och gärna vill komma och titta på hästarna. Det är jätteroligt. I går hade vi besök av ett par på semester uppifrån norrland som letar sto för ridning och avel och som ville bekanta sig med hästarna. Vi vandrade runt till alla hagar och tittade på alla PRE-er här på gården. För tillfället har vi 20 PREer och 5 PRE-korsningar här.  I dag kom en gammal bekant som funderar på att köpa ett föl framöver, och som ville veta allt om rasen. Ny rundvandring i alla hagar. Hästarna älskar dom här besöken och trängs för att få mest uppmärksamhet.

Det största intrycket besökarna verkar få är hur snälla och keliga dom är, och vackra förstås, men det visste dom nog innan. Även hingstarna är ju lika gosiga.

Av Marianne - 4 augusti 2009 10:32

I går kväll släppte vi ut Belleza och Harapienta, med föl,  på bete tillsammans med Åsas båda ston Capitana och Baturra. Harapienta har fått stå uppstallad ett tag efter att ha fått ett sår under ganachen, och Belleza har inte kommit ut på bete av alla möjliga orsaker (pjoskig ägare).

Vi gjorde ett byte. Infanta som har ätit sig rund och go fick komma upp till stallet för att tränas och bantas till championatet, och mina två ston med föl som behövde komma ut på bete, och hagen behöver dessutom betas.

Först ut var Harapienta och Famosa som blev lite jagade och kontrollerade av de två dräktiga madamerna (Capitana skall föla om två veckor).

När sedan Belleza och Harina kom orkade dom inte springa mer utan det blev två små flockar och lugnet lade sig igen.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se