Seglinge PRE

Alla inlägg under april 2010

Av Marianne - 15 april 2010 22:17

Först ut i år var Johannas Infanta. Hon väntade tills hon hade kommit in från hagen på eftermiddagen.  Det blev en liten Preciosa. Otroligt söt. Pappa är Sevillano.

Här är hon knappt 2 tim gammal och försöker hitta maten. Hon verkar väldigt pigg och framåt.


Måste också visa blåsipporna i skogen. Dom är så vackra.

     

Av Marianne - 12 april 2010 19:18

I dag var det den soligaste och varmaste dagen hittills. Sevillano och jag tog en tur längs travslingan.  Vår slinga går ihop med grannens som är en kuperad skogsslinga. Världens bästa ridvägar. Ändå har vi inte varit ute på jättelänge av olika orsaker. Vi njöt lika mycket båda två. I början var han lite tittig och letade efter otäcka saker, men efter en stunds trav slappnade han av. Han kom i håg precis var vi brukar trava och var vi brukar galoppera. Åh, vad härligt det var. Några backar var blåa av blåsippor och fåglarna sjöng som bara den. När vi kom tillbaka gnäggade Harapienta och Iliada högt och undrade var vi hade varit så länge. Sevillano hummade nöjt tillbaka.

Av Marianne - 11 april 2010 19:30

Äntligen har det kommit upp några små, små men så efterlängtade blommor.

Ja, ni i södra Sverige behöver ju inte titta, men vi andra kan väl njuta lite.

  

  


Sevillano har fått vårkänslor nu också. Han har gått omkring och slöat länge.

I går tränade vi lite long reins i ridhuset. Han var lite nonchalant och ointresserad. Så kom det in en unghäst som skulle provridas. Då tände Sevillano till och blev jättehingstig. Man har ju inte så mycket och säga till om med dom långa tyglarna som bara sitter med tyckknappar runt bettringarna, så jag tog för säkerhets skull ut honom från ridhuset. Jag fick säga åt honom på skarpen att lugna ner sig. Då stängde han av lika fort som han tände till, och lufsade upp till stallet.


I dag har Harapienta fått ett träningspass till. Hon gör hela tiden framsteg men nu vågar hon ifrågasätta ett och annat och kan bli lite tjurig när det tar emot.

Vi måste ju testa varandras gränser för att kunna känna oss trygga med varandra båda två. Hon verkade väldigt nöjd när vi skrittade tillbaka till stallet i solskenet  i alla fall. Här kommer ett par bilder på ridhästen Harapienta, tyvärr inte i arbete för jag hade ingen som kunde ta bilder. Hon är fortfande lite rund om magen (inte dräktig) men vi jobbar på det.


     

Av Marianne - 8 april 2010 21:35

Ett dräktigt sto har nu passerat det beräknade datumet och hon hårdbevakas. Ett annat har en månad kvar men har börjat spöka. Verkade väldigt hängig i går men mår bättre i dag. Båda är inackorderingar. Belleza har en månad kvar och går omkring och ser trött och uttråkad ut. Tjock är hon förstås. Iliada syns det inte mycket på, hon har två månader kvar men hon blir aldrig så stor.

Harapienta skötte sig bra i dag också.  Jag red till och från ridhuset och mötte en travhäst båda gångerna. Hon stannade och tittade noga. Hon är den sorten som står still när något är lite skrämmande. Hon skötte sig jättebra i ridhuset. Hon blev lite okoncentrerad när vi fick sällskap ett tag, men sedan gick det som på räls igen. Hon går undan för skänkeln och böjer sig jättefint. Det dröjer nog inte länge förrän hon börjar arbeta i form. Hon käns stabilare och starkare för varje gång.

Av Marianne - 6 april 2010 17:53

Ja då var påsken över. Roligt att träffa släkten, som kom på besök.

I dag fick Harapienta jobba igen efter nästan en veckas uppehåll. Det hade gjort henne gott. Allt vi har jobbat med hade trillat på plats. Sist jag red gjorde hon vad jag bad om, men var ändå osäker och stannade då och då.

Vi började med longering, där går hon som en klocka. Hon nästan är lite väl ambitiös. Far iväg som en raket när man säger trav eller galopp. Jag försöker få henne att  ta det lugnare och arbeta igenom kroppen.  Galoppen i det svårare varvet tar emot ännu, men det kommer nog.

Så ridningen. I dag travade vi på fyrkantspåret och hon kändes hur säker som helst. Så jobbade vi på en volt och när det kändes bra provade vi att minska och öka volten. Det gjorde hon jättebra. Vi vände igenom volten och bytte varv och samma sak igen. Det som var svårt var att vända upp på meddelllinjen. Då blev det vingligt. Men det är kanske inte så konstigt.

Det fick räcka för i dag. Sedan blev det klippning av manen, så nu är hon jättefin.

Skulle behöva bada också. Men en vit häst nu när leran går upp till knäna är inte det lättaste, så hon får behålla sin gulaktiga färg tills det blir torrare ute.

Av Marianne - 2 april 2010 17:24

                                    Glad Påsk


                           från oss på Seglinge

        

  

Skapa flashcards