Seglinge PRE

Direktlänk till inlägg 7 november 2013

Nu har Jacki kommit

Av Marianne - 7 november 2013 16:59

Äntligen har hon kommit till Seglinge, Jaguetona VLR. Mitt i natten kom hon. Lugn och snäll och lite undrande. Var har jag hamnat?

Hon är ännu finare än jag minns henne. Hon har visserligen satt rejäl vinterpäls, men jag kan föreställa mig pärlglansen som kommer att visa sig till våren.

Hon har en creme-gen (som Ingrato) och en perle-gen som i kombination med varandra, bleker båda. En häst med två perle-gener är guldfärgad med pärlglans och mörka ögon. Medan bara en perle-gen inte syns alls.

Hon är dräktig med en gulbrun hingst som heter Oro PM. Båda kan få fux, och båda kan få svart. Det blir spännande när hon ska föla.

Bortsett från färgen så verkar hon väldigt trevlig i temperamentet. Mjuk och lite försiktig så här i början med både människor och hästar. Klok dam. Hon är fyra år och fick ett underbart fint stoföl i somras, som ser ut som hon.

Hon rör sig riktigt bra.  Hon får landa lite innan vi tittar på rörelserna, men jag har sett en video tidigare.

Här kommer några bilder från första dagen.

       

 
ANNONS
 
Natalie

Natalie

7 november 2013 18:15

Så fin hon är Marianne!
Jag hoppas jag får komma förbi och ta lite bilder på henne till boken i vinter.
Natalie

http://crownamedme.blogspot.com

Marianne

7 november 2013 19:17

Det får du gärna göra. Hon blir ju finare till våren förstås, men så länge kan du kanske inte vänta.

 
Nina

Nina

7 november 2013 18:45

Härligt Marianne! Superfin!

http://www.dorado.bloggplatsen.se

Marianne

7 november 2013 19:20

Tack Nina. Du jobbar flitigt med dina hästar nu har jag sett. Roligt.

 
Natalie

Natalie

7 november 2013 20:01

Jo, har hon dessutom ett gult föl vid sidan då är våren inte en dum idé!

http://crownamedme.blogspot.com

Marianne

7 november 2013 22:32

Hon skall föla i maj. Närmare vet jag inte ännu.

 
Ingen bild

Gabbi

7 november 2013 21:16

Ahh du har köpt jaquetona vlr från shloss? Vi tittade på henne i somras när hon var till salu, så otippat men roligt att hon hamnade i Sverige trots allt. :-)

Marianne

7 november 2013 22:28

Ja jag letade inte egentligen, utan råkade faktiskt ha vägarna förbi. Så blev det som det blev, och jag är väldigt nöjd. Hon är helt i min smak.

 
Viktoria S

Viktoria S

7 november 2013 22:25

Härligt Marianne, grattis igen till din 'pärlemor'!

http://www.vikingapre.com

Marianne

7 november 2013 22:30

Tack. Det verkar vara en jättetrevlig häst, och färgen är spännande. Jag visste just inget om prl-genen tidigare. Är någon av dina dräktiga?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marianne - 19 april 2015 12:59

Ja nu närmar sig fölningarna. Det känns som lugnet före stormen. Vi väntar sju föl på gården i år. Fyra av dem är mina. Här kommer dagsfärska bilder på de dräktiga damerna. Först ut är Iliada som nog fölar om ca en vecka. Jag har varit lite nervös ...

Av Marianne - 15 februari 2015 19:15

Nu är det länge sedan jag bloggade. Det blir oftast bara några bilder på fb.  En liten uppdatering i alla fall.   Stallet är mer än fullt av hästar, av olika sorter. Sju ston kommer (förhoppningsvis) att föla här i år. Fyra av dem är mina, och pa...

Av Marianne - 21 april 2014 18:04

Ja till slut fölade Invicta, 8 dagar över tiden. Hon gick och läckte mjölk och stönade hela dagen i hagen, och de andra stona tassade omkring henne. Det märktes att de visste vad som var på gång. Normalt är hon låg i rang och blir hunsad med, även om...

Av Marianne - 30 mars 2014 19:20

Äntligen är våren här på allvar och hästarna njuter av solen.  Här står stona på rad och solar, efter att först ha rullat sig njutningsfullt i jord och lera. Det kliar skönt under vårfällningen. Det är hela tiden någon som brunstar och står och hänge...

Av Marianne - 5 mars 2014 11:01

Nu börjar våren komma på allvar. det märks bla på att aktiviteten i stallar och ridhus har ökat väsentligt. Det har kommit två nya inackorderade hingstföl/åringar som går med Navarro och Pedro. Oj vad roligt de har. Det har också kommit två dräktiga ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se