Seglinge PRE

Direktlänk till inlägg 22 november 2013

Stoflocken

Av Marianne - 22 november 2013 21:52

Nu har vi flyttat om i hagarna och stoflocken börjar bli komplett. Vi började med att skilja Navarro från mamma Carrera genom att flytta honom till ett annat stall där han fick stå bredvid ettåriga Don Pedro (PRE/halvblod).

De fick stå inne i ett dygn, dels för att lära känna varandra lite innan ihopsläpp och dels för att slippa riskera att Navarro skulle försöka rymma till mamma.

Carrera, Malpica och Ornata fick flytta till stora stohagen, där Peppar (fredriksborgssto), Iberica och Jacki går sedan tidigare.

I dag släppte vi ut Navarro och Pedro.  Båda gick försiktigt ut i hagen och tittade sig omkring. Navarro spanade efter mamma och Pedro efter sin tidigare kompis Oscuro. Båda var lugna men lite undrande, så började de undersöka hagen och sprang runt lite planlöst, och till slut vände de sig till varandra och testade lite.  Nafsade lite. Sprang lite och så var leken i full gång. Nu är de kompisar. Pedro var mycket snäll mot Navarro.

Så släppte vi in fler ston i stora stohagen. Iliada, Belleza och Invicta har gått i en avgränsad skogsdel bredvid den stora hagen, sedan Iliada fick fång i somras. De var överlyckliga över att få komma dels till de andra stona och dels till den stora hagen.  Iliada är högst i rang och det lät hon de andra veta på en gång, och det accepterades utan protester. Så blev det rullande i lera, betande och nyfiket hälsande. Alla nöjda.

Här kommer några bilder från i går och i dag.

Alla var nyfikna på Ornata, och efter en stund lät Malpica de andra hälsa på henne. Jacki har ju nyligen lämnat sitt stoföl, så hon var väldigt intresserad.

   


Malpica och Ornata hälsar på stona i hagen bredvid. Belleza och Malpica är mycket goda vänner sedan de gick med föl tillsammans för två år sedan (Lucero och Kelifa). Peppar (fredriksborgssto) och Jacki har blivit väldigt goda vänner. 


Och så från i dag.


 


Fina Belleza med sitt tomtetäcke.  


Navarro står och undrar var mamma kan vara. Han accepterade läget och nöjde sig med det. Han verkar vara en mycket lättsam och trevlig individ. 

   


Don Pedro (PREmamma och halvblodspappa) som tillhör Helena Savander. Han kommer att bli en fin dressyrhäst. Han har fantastiska rörelser och PREns milda temperament.


Snart var leken i full gång. 

   

Och när de inte orkade mer så började de äta. Navarro måste bara kolla Pedro lite till innan han kunde koppla av helt.

 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marianne - 19 april 2015 12:59

Ja nu närmar sig fölningarna. Det känns som lugnet före stormen. Vi väntar sju föl på gården i år. Fyra av dem är mina. Här kommer dagsfärska bilder på de dräktiga damerna. Först ut är Iliada som nog fölar om ca en vecka. Jag har varit lite nervös ...

Av Marianne - 15 februari 2015 19:15

Nu är det länge sedan jag bloggade. Det blir oftast bara några bilder på fb.  En liten uppdatering i alla fall.   Stallet är mer än fullt av hästar, av olika sorter. Sju ston kommer (förhoppningsvis) att föla här i år. Fyra av dem är mina, och pa...

Av Marianne - 21 april 2014 18:04

Ja till slut fölade Invicta, 8 dagar över tiden. Hon gick och läckte mjölk och stönade hela dagen i hagen, och de andra stona tassade omkring henne. Det märktes att de visste vad som var på gång. Normalt är hon låg i rang och blir hunsad med, även om...

Av Marianne - 30 mars 2014 19:20

Äntligen är våren här på allvar och hästarna njuter av solen.  Här står stona på rad och solar, efter att först ha rullat sig njutningsfullt i jord och lera. Det kliar skönt under vårfällningen. Det är hela tiden någon som brunstar och står och hänge...

Av Marianne - 5 mars 2014 11:01

Nu börjar våren komma på allvar. det märks bla på att aktiviteten i stallar och ridhus har ökat väsentligt. Det har kommit två nya inackorderade hingstföl/åringar som går med Navarro och Pedro. Oj vad roligt de har. Det har också kommit två dräktiga ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se